Житловий квартал Belgian Village

Макет-проект житлового кварталу, створений бельгійсько-українською компанією у м.Львові

Масштаб

1:200

Розмір

1450х1180 мм

Термін

40 днів

Житловий квартал обмежений існуючою забудовою та залізничною колією неподалік центральної частини м.Львова. Макет відображає проектовані будинки із рельєфною покрівлею, наповнення дитячих і спортивних майданчиків, гаражні бокси і конструкцію шумозахисного екрану.

Житлові будинки

На проектованій території будується 9 чотирьох поверхових будинки з мансардним поверхом місткістю 360 помешкань. Форма будинку є прямокутною з багатоскатним дахом, відкритими балконами і просторими терасами.

Фасад

Виконаний у двох основних тонах з кольоровим акцентом на головному фасаді. Макет розроблено у масштабі 1:200, що стало непростим завданням для макетувальника у відтворенні реалістичної металевої черепиці, вікон, металевих перил на балконах і терасах.

Паркінг

На макеті можна детально розгледіти територію парковки.

Вона має заїзди з обох сторін, які перегороджені шлагбаумами. Незважаючи на масштаб макету, Ви можете розгледіти розмітку парко-місць, місць для інвалідів, сміттєві баки і пішохідні переходи та ін.

Освітлення

Згідно проекту на макеті відображено дворове освітлення, яке розділено на зони. В зоні паркінгу будуть застосовуватися значно вищі стовпи з освітленням, ніж на проїздах в межах житлових будинків, це забезпечить добре освітлення паркінгу в нічну пору і менш яскраве освітлення доріжок, для вечірньої прогулянки. На макеті також застосоване внутрішнє освітлення житлових будинків.

Особливості благоустрою

Дана ділянка під забудову має цікаву форму і навколишнє оточення, що складається з існуючої забудови (житлових будинків), залізничної колії на висоті 9 метрів від рівня покриття паркінгу, і двох проїжджих вулиць. Всі основні деталі генплану є зображені (розроблені) на макеті:

  • в тих місцях де існуюча забудова прилягає до проектованої ділянки передбачено глуху стіну, а де межує з проїзджою частиною вулиці – не висока дерев’яна огорожа білого кольору;
  • від сторони паркінгу зображений насип і залізнична колія, яка відгороджується від ділянки шумопоглинаючою стіною;
  • на ділянці передбачено зонування заїздів: на територію паркінгу із шлагбаумами і на територію житлової забудови із воротами, які доповнюють конфігурацію деревя’ної огорожі.